6 Aralık 2012 Perşembe

out of time


Hani bazen sadece konuşmaya, birisinin sizin anlattıklarınızı gerçekten dinlemesine ihtiyacınız olduğu, nefes alamadığınız zamanlar vardır. Anlatırken daha söze girer dinleyen kişi ya da kimi zaman gerçekten sabredip, sonuna kadar dinler ve konuşmaya başlar. Ama söylediklerini birleştiremezsiniz ya da içinizi daha da huzursuz eder. İşte ilk burada olayı özetliyor şarkı.

nerede o aşk şarkıları
bizi hürleştirecek
çok fazla insan kırgın
her şey yanlış
bilmiyorum aşka ne olacak peki
ama şimdi hayal kurmaya başlarsak
tanrı biliyor ki bu bulutlardan uzaklaşmayız

Evet aslında o an kişi sizi dinlemez, yaşadıklarınızı kendi kırgınlıklarından bağımsız yorumlayamaz ve aslında sizinle değil kendisiyle konuşur, sizinle akıl değil kendi hikayesini paylaşır.

“Ne ara böyle olduk? Eskiden de bu kadar zor muydu sevmek? Neden bu kadar korkuyoruz?” soruları zihinde dönmeye başlayınca siz de artık o dialogun dışına çıkar, kenara çekilir, düşünmeye başlarsınız. Arkadaşınıza teşekkür eder, oradan uzaklaşmayı istersiniz. Kulaklıklarınızı takar, cebinizdeki müzikçaların tuşuna basarsınız. Fonda “out of time”ı dinlerken yürür, bir yandan da bu sorulara yanıt bulmaya çalışırken bir bankın kenarına ilişirsiniz. Kafanızı gökyüzüne kaldırıp, derin bir nefes çeker,etrafı izlemeye başlarsınız.
  
son zamanlarda o kadar meşguldün ki zaman bulamadın
açmak için zihnini
ve izlemek için dünyanın zarifçe taşmasını zamanın dışına


Belki soğuk hava, belki de güneş ışığı iyi gelir, tekrar nefes aldığınızı hisseder,vücudunuza yayılan huzuru farkedersiniz.  Şu sözlerdeyken yakalarsınız şarkıyı kulaklarınızda.

gün ışığını hisset yüzünde
bir bilgisayarda artık
gidenler gelecekte, uzay kadar uzakta

Her şeye rağmen bir gülümseme kaplar yüzünüzü. Şarkı amacına ulaşmış, sizi uzaklaştırmayı başarmıştır.
Ve artık son sözlerini söyler.

bana hayal kurmadığımızı söyle
ama kalmadı mı zamanımız?
zamanın dışındayız

zamanın dışında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder